THOMAS DRIESSEN. HET MOMENT, HET GEVOEL

Ontmoet de Fotograaf

ONTDEK HET BUITENGEWONE OP DE EENVOUDIGSTE MOMENTEN. LATEN WE DE ESSENTIE VAN UW DAGELIJKS LEVEN DOCUMENTEREN.

DE KLANT AAN HET WOORD

Geweldige fotograaf. Kwamen hem op Elfia (fantasy fair) tegen, uit het niets vroeg hij of hij een foto van ons mocht maken in onze cosplays en het resultaat was werkelijk prachtig. precies waar we opgehoopt hadden! Daarna voor mijn vriendin een afdruk laten maken op aluminium door deze fotograaf, ook daar veel hulp en geweldige service bij gehad. Wij zijn hem dankbaar. zeker aan te raden voor fotografie en als je wilt natuurlijk hem te steunen door je foto door hem te laten printen op aluminium

— 
Pascal Kuijpers

IK BEN THOMAS, EEN LIFESTYLE-, PORTRET-, EN NATUURFOTOGRAAF

Ik pak mijn camera om de schoonheid van het leven vast te leggen

Fotografie is een verlengstuk van mijn levensstijl. Een mooie foto komt tot stand doordat alle elementen bij elkaar komen.

Het lastige is om dat moment te herkennen en vast te leggen. Licht, houding, kleur, omgeving, invalshoek... het heeft er allemaal mee te maken.

Ik ben begonnen op mijn 15 met mijn eerste fotografie. Ondertussen zijn we 20 jaar verder, zowel in leeftijd als in ervaring.

Hoe het begon

Ik ben begonnen met fotografie rond mijn 15e. Ik heb uiteindelijk in 2005 mijn eerste betere digitale wegwerpcamera gekocht. Voor de normale mensen onder ons dat is een point&shoot. Uiteindelijk heb ik in 2007 de stap gemaakt om een spiegelreflex te kopen. Dit kwam doordat ik een foto had gemaakt van een hommel op een bloem, deze foto fascineerde mij zo ontiegelijk veel dat ik vond dat ik meer moest kunnen als wat ik met die kleine camera kon.

uiteindelijk ben ik gaan zoeken naar een spiegelreflexcamera, deze vond ik onder het mom van een Canon-500D. Dit was mijn eerste echte spiegelreflex. Toen ik deze camera eenmaal had ben ik als een idioot gaan fotograferen, niks was te veel.

Overal waar ik naartoe ging en waar ik de kans zag om te fotograferen nam ik deze camera mee. Door al die foto’s die ik gemaakt heb heb ik natuurlijk heel veel geleerd over de camera en de manier van fotograferen.

Al deze kennis heb ik opgeslagen en heb ik vooral van geleerd. Naarmate de jaren verstreken leer ik meer en meer over de fotografie. Uiteindelijk heb ik een betere body gekocht en uiteindelijk ook beter lenzen. Zogezegd belanden we in het jaar 2020, het jaar van corona, ik kom thuis te zitten vanuit de evenementen en moest wat te doen hebben. Dus ik pakte mijn camera en ging op pad...FEIT 1


Ik ben al jaren licht designer voor evenementen, tentoonstellingen, presentaties, tv producties en theatervoorstellingen. Daardoor heb ik veel kennis en een unieke kijk op licht in een foto. Daardoor doe ik iets dat niet veel fotografen mij na kunnen doen.FEIT 2


In plaatjes denken doe ik al mijn hele leven. Ik vind het leuk om met mensen te werken en ze te verbazen over zichzelf.

dat komt door mijn positieve kijk op het leven. Dat straal ik uit en geef ik door middel van een foto door.
FEIT 3


Net als bij mijn fotografie geniet ik van de eenvoudigere dingen in het leven - samen zijn met vrienden, lekker flauwe grappen vertellen aan elkaar en het genieten van al het moois in onze wereld.
FEIT 4


Ik ben begonnen te fotograferen rond mijn 15e, sindsdien heb ik zo'n 1.000.000 fotos gemaakt. De camerabody's liegen er niet om en zijn blij als ik ze met pensioen stuur.

2020 een ramp, een zegen

Covid was gearriveerd en ik trok met mijn camera de bossen in om foto’s te maken. Op social media deelde ik foto’s die ik in de voorgaande jaren gemaakt had, met tekst en uitleg natuurlijk. Mensen op social media viel op dat ik leuke foto’s maakten en ik kreeg al snel de vraag of ik misschien iets voor hen kon betekenen. Het begon met een fotoshoot voor een vriendin van mij waarvan het kind van school ging en er geen schoolfoto zouden worden gemaakt dat jaar. Dus ik ging samen met haar en haar kind ergens op een zandpad foto’s van der maken. Dit waren de eerste foto’s als betaalde opdracht. Ik ben nu nog steeds dankbaar voor en ik vond het een voorrecht om deze foto’s te mogen maken.

Van het een kwam het ander en van de ene fotoshoot kwam de andere fotoshoot. Mensen vroegen voor een nieuwe profielfoto, ik kreeg de aanvraag voor een trouwerij te fotograferen etcetera, etcetera.

Vervolgens kreeg ik ook aanvragen voor fotografie in de zakelijke wereld.

Nou begon die bal toch echt wel te rollen!

Uiteindelijk zijn we beland waar we nu zijn. Het is nu het jaar 2024 en ondertussen heb ik een klein imperium opgebouwd qua fotografie. Mensen vinden mijn Foto’s mooi, Ik word steeds vaker herkend als de fotograaf achter PHOTHO en dat geeft mij heel veel voldoening en daar ben ik natuurlijk heel erg trots op.

SMILE


ZULLEN WE praten?


zoals hierboven enigszins kan lezen heb ik een vrij bedreven weg naar waar ik nu ben. Ik ben heel dankbaar voor alles wat op mijn pad is gekomen en voor iedereen die het vertrouwen in mij heeft gehad en nog steeds heeft. Hopelijk heb ik jou ook enigszins weten te overtuigen van mijn kunnen en mijn doen en vooral van mijn passie.


Dus wil jij met mij in zee gaan, neem dan contact met me op!


Onder het genot van een bakje koffie gaan we dat lekker bespreken wat jij wilt. Je mag me natuurlijk ook altijd uitdagen, ik ben wel in voor een uitdaging!


Dus hopelijk tot snel!


Met vriendelijke fotoshoot,

Thomas Driessen

PHOTHO